Емма  Мартино

магистър остеопат

остеопат Емма Мартино

Емма е холандски гражданин, а е израснала в Девън, Англия. След като завършва гимназия в Англия, тя започва да пътува и работи в Западна Европа. Прекарва 8 години на различни места, на които работи и кара сноуборд. Претърпява много травми и тогава посещава остеопат. Благодарение на остеопатичната терапия изпитва огромно подобрение и се възстановява. Така се поражда интересът и вдъхновението й тя самата да стане остеопат.

Година след като завършва магистърската си степен в Европейското Училище по Остеопатия, Емма решава да дойде в България с Анна за да направят първата Практика по Остеопатия в страната и да разпространява знанията и ползите от остеопатията.

Опитът и интересите на Емма се разпростират във всички сфери на остеопатията. Тя много харесва да третира бебета и деца, защото те реагират толкова бързо; също има интерес да третира спортни травми, остри и хронични проблеми; има интереси също и в рехабилитацията, нутрициологията и конкретно в третирането на системни заболявания.

Преди да дойде в България, Емма е работила в Osteo & Physio, в Кълъмптън, Великобритания.

Анна Никова

магистър  остеопат

остеопат София Анна Никова

Анна Никова заминава да учи остеопатия в Англия, след като само веднъж посещава остеопат в чужбина. Анна дълго време страда от болки в гърбa и толкова се впечатлява от единствената терапия по остеопатия, която посещава, че решава да се преквалифицира и тя самата да практикува остеопатия. Преди това Анна е завършила журналистика и икономика в Американския Университет в Благоевград.

Още от първите лекции в Европейското Училище по Остеопатия, Анна е сигурна, че е намерила призванието си. Тя с лекота и радост преминава през 4-те години интензивно обучение и практика и завършва с отличие.

След като работи известно време в Англия, Анна не намира достатъчно мотивация да работи в чужбина и решава, че може да бъде по-полезна в България. Тя вярва, че в обществото ни има назряла нужда за един логичен, достъпен, научно обоснован и естествен начин на терапия – като остеопатията.

Преди да се върне в България, Анна е работила в Plymouth Naturopathic Clinic и в Estuary Clinic и двете клиники в Девън, Великобритания.