Анна Никова

магистър  остеопат

Анна Никова заминава да учи остеопатия в Англия, след като само веднъж посещава остеопат в чужбина. Анна дълго време страда от болки в гърбa и толкова се впечатлява от единствената терапия по остеопатия, която посещава, че решава да се преквалифицира и тя самата да практикува остеопатия. Преди това Анна е завършила журналистика и икономика в Американския Университет в Благоевград.

Още от първите лекции в Европейското Училище по Остеопатия, Анна е сигурна, че е намерила призванието си. Тя с лекота и радост преминава през 4-те години интензивно обучение и практика и завършва с отличие.

След като работи известно време в Англия, Анна не намира достатъчно мотивация да работи в чужбина и решава, че може да бъде по-полезна в България. Тя вярва, че в обществото ни има назряла нужда за един логичен, достъпен, научно обоснован и естествен начин на терапия – като остеопатията.

Преди да се върне в България, Анна е работила в Plymouth Naturopathic Clinic и в Estuary Clinic и двете клиники в Девън, Великобритания.

Емма  Мартино

магистър остеопат

Емма е холандски гражданин, а е израснала в Девън, Англия. След като завършва гимназия в Англия, тя започва да пътува и работи в Западна Европа. Прекарва 8 години на различни места, на които работи и кара сноуборд. Претърпява много травми и тогава посещава остеопат. Благодарение на остеопатичната терапия изпитва огромно подобрение и се възстановява. Така се поражда интересът и вдъхновението й тя самата да стане остеопат.

Година след като завършва магистърската си степен в Европейското Училище по Остеопатия, Емма решава да дойде в България с Анна за да направят първата Практика по Остеопатия в страната и да разпространява знанията и ползите от остеопатията.

Опитът и интересите на Емма се разпростират във всички сфери на остеопатията. Тя много харесва да третира бебета и деца, защото те реагират толкова бързо; също има интерес да третира спортни травми, остри и хронични проблеми; има интереси също и в рехабилитацията, нутрициологията и конкретно в третирането на системни заболявания.

Преди да дойде в България, Емма е работила в Osteo & Physio, в Кълъмптън, Великобритания.

Иван Георгиев

магистър  остеопат

Иван е родом от Разград и преди да стане остеопат е учил Кинезитерапия в Русенския Университет. През 2003 година заминава за Съединените Американски Щати за да завърши обучението си като физиотерапевт.

През 2012 той се мести в Лондон, където се среща с остеопатията, чрез свои колеги. Той е веднага заинтригуван и решава да изучава остеопатия в Британско Училище по Остеопатия. Той бързо разбира, че е попаднал на правилното място и че остеопатията е най-доброто средство, с което той може да помага на хора, страдащи от редица скелетно-мускулно-скелетни и системни проблеми.

Благодарение различните видове мануална терапия, които Иван е изучавал, той има богат набор от похвати, които му помагат да третира широк спектър от оплаквания. Иван е практикувал баскетбол и волейбол и затова има особен интерес в третирането на спортни травми и рехабилитация.

След дипломирането си през 2017 година,  в стремежа си да покаже и приложи наученото на сънародниците си, Иван се прибира със съпругата си в България. Работи година и половина в родния си град Разград в рехабилитационна клиника с разнообразие от пациенти, преди да се премести в София, за да се присъедини към екипа на Остеомед.