Анна Никова

завеждащ  магистър  остеопат

Анна Никова заминава да учи остеопатия в Англия, след като посещава остеопат в чужбина. Анна дълго време страда от болки в гърбa и толкова се впечатлява от единствената остеопатична терапия, която посещава, че години по-късно решава да се преквалифицира и тя самата да практикува остеопатия. 

Още от първите лекции в Европейското Училище по Остеопатия, Анна е сигурна, че е намерила призванието си. Тя с лекота и радост преминава през 4-те години интензивно обучение и практика и завършва с отличие.След като работи известно време в Англия, Анна не намира достатъчно мотивация да работи в чужбина и решава, че може да бъде по-полезна в България. 

Анна използва широк набор от похвати, в зависимост от нуждите на всеки, но има особен интерес в краниалната остеопатия и фините техники в остеопатията, които работят върху фасцията, нервната система и психосоматиката.  Анна е завършила и курс за хранителен терапевт и има особен интерес към влиянието на храната върху здравето. 

Анна обича природата, особено планините и прекарва поне един ден в седмицата в дивото. Тя обича тишината и медитативния ефект от зимните преходи, но също така кара колело и каяк през лятото.

Преди да се върне в България, Анна е работила в Plymouth Naturopathic Clinic и в Estuary Clinic в Девън, Великобритания.

Емма  Мартино

завеждащ  магистър остеопат

Емма Мартино е холандски гражданин, но е израснала в Девън, Англия. След като завършва гимназия в Англия, тя осем години пътува и работи в Западна Европа и Нова Зеландия. Интересът й към остеопатията се заражда след една от многото й спортни травми. Благодарение на остеопатичната терапия изпитва огромно подобрение. Така, Емма решава да продължи образованието си и намира призванието си на остеопат. 

Опитът и интересите на Емма се разпростират във всички сфери на остеопатията. Поради собственият си опит си в спорта и многото наранявания, тя проявява особен интерес към терапията и  възстановяването след спортни травми. Емма също така проявява голям интерес към лечението на бебета и бременни. Успоредно с остеопатичната терапия, тя би ви посъветвала за промени в начина на живот и би ви дала съвети за как сами да подпомагате проблема си.

Най-големите хобита на Емма са карането на сноуборд и спускането с планинско колело и тя прекарва по-голямата част от свободното си време в планината.

Преди да дойде в България, Емма е работила в собствена практика, както и в Osteo & Physio, в Кълъмптън, Великобритания.

Иван Георгиев

сътрудник  магистър  остеопат

Иван е родом от Разград и преди да стане остеопат е учил Кинезитерапия в Русенския Университет. През 2003 година заминава за Съединените Американски Щати за да завърши обучението си като физиотерапевт.

През 2012 той се мести в Лондон, където се среща с остеопатията, чрез свои колеги. Той е веднага заинтригуван и решава да изучава остеопатия в Британско Училище по Остеопатия. Той бързо разбира, че е попаднал на правилното място и че остеопатията е най-доброто средство, с което той може да помага на хора, страдащи от редица скелетно-мускулно-скелетни и системни проблеми.

Благодарение различните видове мануална терапия, които Иван е изучавал, той има богат набор от похвати, които му помагат да третира широк спектър от оплаквания. Иван е практикувал баскетбол и волейбол и затова има особен интерес в третирането на спортни травми и рехабилитация.

След дипломирането си през 2017 година,  в стремежа си да покаже и приложи наученото на сънародниците си, Иван се прибира със съпругата си в България. Работи година и половина в родния си град Разград в рехабилитационна клиника с разнообразие от пациенти, преди да се премести в София, за да се присъедини към екипа на Остеомед.