Тай Масаж

 

Запишете сега

Тайландският масаж е древна лечебна практика, придобила популярност в световен мащаб заради уникалната си комбинация от техники и терапевтични ползи. С корените си в традиционната тайландска медицина, този холистичен подход предлага множество предимства за отпускане на тялото, което го прави отлично допълнение към остеопатичните грижи. В Остеомед сме щастливи да имаме Марина Василева, която има голям опит в практикуването на тайландски масаж.

Тайландският масаж съчетава акупресура, пасивно разтягане и работа с енергийни линии за насърчаване на баланс, гъвкавост и релаксация. За разлика от други стилове масаж, тайландският масаж се извършва, когато човек е напълно облечен, което позволява широк спектър от движения и разтягания. Работейки по определени мускулни групи и стави, масажът се фокусира върху стимулирането на естествения енергиен поток на тялото, известен като линиите Сен.

Тайландският масаж е особено полезен при хора, които са преодолели сиптомите си с остеопатичната терапия и имат нужда просто от поддръжка. Редовните сесии могат да помогнат за подобряване на гъвкавостта, облекчаване на мускулното напрежение и подобряване на подвижността на ставите. Тай масажът също така подобрява кръвообращението, което помага за доставянето на хранителни вещества и отстраняването на токсините, допринасяйки за по-бързо възстановяване и цялостното състояние.

Освен с физическите си ползи, тайландският масаж е известен с успокояващия си ефект върху ума и нервната система. Намаляването на нивата на стрес може да има положително въздействие върху психическото и емоционалното благополучие на човека, насърчавайки чувството за спокойствие и баланс.

Тайландският масаж може да допълни остеопатичната терапия, като подготвя тялото за корекции, намалява мускулното напрежение и подобрява цялостните резултати от терапията. Тайландският масаж сам по себе си е чудесен за обща поддръжка на мускулно-скелетната система.