Техники и подходи в остеопатията

Остеопатите са оборудвани с голям набор от техники, с които повлияват на различни структури в тялото.  Вашият остеопат може да работи върху мускулите, сухожилията, ставите, фасцията, органите, както и върху нервната, лимфната и кръвоносната системи.

Остеопатичната терапия не е насочена единствено към облекчаване на болката, но също и към корекция, превенция и оптимално здраве. Терапевтичният план се изготвя съобразно специфичните ви нужди, телосложение, чувствителност, както и вашите желания и очаквания. Това означава , че този план е строго индивидуален.

Остеопатите сливат остеопатичния преглед и терапия с ортопедични и медицински тестове, както и възстановяване, в съчетание с традиционната медицина. Така се получава обширен преглед, основан на остеопатичните и ортопедични тестове и терапия, която интегрира всички системи, в синхрон с принципите на остеопатията.

Особено важна при остеопатичните грижи е превантивната и поддържаща терапия, чрез която едновременно се поддържа добро здраве и се предотвратяват повторни наранявания. Това се постига чрез увеличаване на подвижността и перфузията на тъканите, така че тялото ви да е в по-добро състояние да изпълнява своите физиологични функции, за да бъдете оптимално здрави.

Вашият план за терапия може да комбинира някои от следните остеопатични методи.

Структурните процедури се основават на манипулационни техники на меките тъкани и ставите. Работата с меките тъкани може да включва мускулни енергийни техники, балансиране на лигаментното напрежение и миофасциялна работа. Манипулацията може да включва артикулация, мобилизация и декомпресия на ставите.

Редица изследвания показват, че тези техники работят при проблеми в гърба и болки във врата, както и за след-оперативна рехабилитация на периферните стави.