Анна Никова

завеждащ  магистър  остеопат

Анна Никова заминава да учи остеопатия в Англия, след като посещава остеопат в чужбина. Анна дълго време страда от болки в гърбa и толкова се впечатлява от единствената остеопатична терапия, която посещава, че години по-късно решава да се преквалифицира и тя самата да практикува остеопатия. 

Още от първите лекции в Европейското Училище по Остеопатия, Анна е сигурна, че е намерила призванието си. Тя с лекота и радост преминава през 4-те години интензивно обучение и практика и завършва с отличие.След като работи известно време в Англия, Анна не намира достатъчно мотивация да работи в чужбина и решава, че може да бъде по-полезна в България. 

Анна използва широк набор от похвати, в зависимост от нуждите на всеки, но има особен интерес в краниалната остеопатия и фините техники в остеопатията, които работят върху фасцията, нервната система и психосоматиката.  Анна е завършила и курс за хранителен терапевт и има особен интерес към влиянието на храната върху здравето. 

Анна обича природата, особено планините и прекарва поне един ден в седмицата в дивото. Тя обича тишината и медитативния ефект от зимните преходи, но също така кара колело и каяк през лятото.

Преди да се върне в България, Анна е работила в Plymouth Naturopathic Clinic и в Estuary Clinic в Девън, Великобритания.

Емма  Мартино

завеждащ  магистър остеопат

Емма Мартино е холандски гражданин, но е израснала в Девън, Англия. След като завършва гимназия в Англия, тя осем години пътува и работи в Западна Европа и Нова Зеландия. Интересът й към остеопатията се заражда след една от многото й спортни травми. Благодарение на остеопатичната терапия изпитва огромно подобрение. Така, Емма решава да продължи образованието си и намира призванието си на остеопат. 

Опитът и интересите на Емма се разпростират във всички сфери на остеопатията. Поради собственият си опит си в спорта и многото наранявания, тя проявява особен интерес към терапията и  възстановяването след спортни травми. Емма също така проявява голям интерес към лечението на бебета и бременни. Успоредно с остеопатичната терапия, тя би ви посъветвала за промени в начина на живот и би ви дала съвети за как сами да подпомагате проблема си.

Най-големите хобита на Емма са карането на сноуборд и спускането с планинско колело и тя прекарва по-голямата част от свободното си време в планината.

Преди да дойде в България, Емма е работила в собствена практика, както и в Osteo & Physio, в Кълъмптън, Великобритания.

Иван Георгиев

сътрудник  магистър  остеопат

Иван е родом от Разград и преди да стане остеопат е учил Кинезитерапия в Русенския Университет. През 2003 година заминава за Съединените Американски Щати за да завърши обучението си като физиотерапевт.

През 2012 той се мести в Лондон, където се среща с остеопатията, чрез свои колеги. Той е веднага заинтригуван и решава да изучава остеопатия в Британско Училище по Остеопатия. Той бързо разбира, че е попаднал на правилното място и че остеопатията е най-доброто средство, с което той може да помага на хора, страдащи от редица скелетно-мускулно-скелетни и системни проблеми.

Благодарение различните видове мануална терапия, които Иван е изучавал, той има богат набор от похвати, които му помагат да третира широк спектър от оплаквания. Иван е практикувал баскетбол и волейбол и затова има особен интерес в третирането на спортни травми и рехабилитация.

След дипломирането си през 2017 година,  в стремежа си да покаже и приложи наученото на сънародниците си, Иван се прибира със съпругата си в България. Работи година и половина в родния си град Разград в рехабилитационна клиника с разнообразие от пациенти, преди да се премести в София, за да се присъедини към екипа на Остеомед.

Валентин Атанасов

сътрудник  магистър  остеопат

     Валентин Атанасов заминава за Англия, след като завършва гимназия в София. През 2018 г. получава бакалавърска степен по международни отношения в Университета Ковънтри, Англия. Още по време на следването си в Ковънтри започва да се интересува от остеопатия и постепенно открива, че именно това е неговото призвание. От 2018 г. Валентин учи в Европейското училище по остеопатия в Мейдстоун, Англия, където завършва магистърска степен през юни 2022 г.

     По време на следването си в Мейдстоун Валентин изучава различни аспекти на остеопатичната диагностика и терапия, като усвоява  многообразието от техники, чрез които може да предложи решение на проблемите на всеки пациент. В стремежа си към усъвършенстване успешно преминава курс за работа с пациенти, страдащи от главоболие, и обучение за рехабилитация на спортни травми. В последната година от следването си се занимава с лечение на бебета и открива таланта си за работа с най–малките. Особен е интересът му в сферата на краниосакралната  остеопатия и функционалната терапия. 

    В свободното си време Валентин се занимава с фотография и спортува активно. Изпълнен е с  огромно желание да работи в областта на остеопатията и е уверен, че може да съдейства за развитието на този все още недостатъчно познат у нас медицински метод. Именно поради тази причина веднага след своето дипломиране той се завръща в България и с ентусиазъм става част от екипа на ОстеоMед.

Други специалисти

Васил Зелямов

учител по движение

През 2018г. Васил завършва Dance Port Derida – интензивна обучителна програма за съвременен танц към Derida Dance Center. Започва да работи много активно в сферата на съвременен танц и физически театър с Derida Company, както и с други български и чуждестранни хореографи и режисьори. По-късно заминава за Израел, където реализира първия си хореографски проект. Там се докосва до работата на Идо Портал и неговият метод – Movement Culture, от който Васил е много вдъхновен и силно повлиян.

Към днешна дата Васил определя това събитие като повратна точка за неговото развитие в Движението, като практикуващ и преподаващ. След завръщането си в България, той е силно провокиран да развие още повече разбирането си за тялото и движението му. В следващите няколко години продължава своя интензивен път на развитие, като се учи от екипа на Идо Портал и участва в семинари на едни от най-добрите учители в света на Движението. Васил преминава през интензивен, двугодишен курс към платформата на Идо Портал.

Като естествена стъпка в практиката, Васил започва да развива своя преподавателска дейност, за да споделя своя опит. Води активно своя групова практика и организира уъркшопи свързани с движение. През кариерата си не е имал много травми, но една тежка контузия на кръста го изважда за дълъг период от обичайната му физическа активност. Това в последствие отваря една нова врата в неговата работа, насочена към възстановяване чрез движение. instagram.com/vasil.zelyamov/

Марина Василева

тай масажист

Марина Василева е завършила икономика, но мотивирана от желанието да помага на другите, започва своето обучение по тай масаж в Тайланд през 2007 г.  Посетила е редица курсове в училището за масажи Sunshine с престижния учител Pichest Boonthummem, един от най-известните майстори на тайландския масаж, учител на Асокананда (Харалд Бруст), който направи обучението по тайландски масаж известно на западния свят.

През 2009 г. продължава обучението си в Гърция при Кришнатакис и Дейвид Лут „динамичен тайландски масаж“, а през 2023 г. при Калин Ненков. През годините посещава различни други курсове за работа с тялото, включително Националната академия за класически и източни масажи „Васил Левски“.

Обучението на Марина е вдъхновено от разбирането, че тези техники ще помогнат на много хора да се справят с физическите си проблеми.  Освен в тайландския масаж, Марина има познания и опит в различни терапевтични техники и как те подобряват качеството на живот, облекчават стреса и напрежението и релаксират тялото.

В свободното си време обича да пътува и да прекарва време със семейството и приятелите си.