Остеопатична медицина

Остеопатичната медицина е система за диагностика и лечениe на много различни проблеми в тялото. Използвайки холистичен подход, остеопатията не само има за цел да подобри симптомите ви, но адресира първопричината на проблема. Повторната поява на оплакването е сведена до минимум, чрез подобряване на цялостната функция и здраве.

Като мускулно-скелетни експерти, остеопатите са обучени да диагностицират както ортопедични, така и функционални проблеми. Това включва: спортни и развлекателни наранявания; общи и специфични мускулни и ставни болки; гръбначни и периферни неврологични оплаквания; остри и хронични симптоми като болки в гърба; състояния, произлизащи от проблемна стойка на работа. 

Остеопатичната терапия не се фокусира само върху областта на оплакванията. Адресирайки свързаните с проблемната област стави, меки тъкани и цялостната механика, крайният резултат е дългосрочен. По тази причина прегледът ви би включил най-малко цялата горна част на тялото (гръб, шия, горни крайници) или долната част (кръст, таз, долни крайници).

Чрез подобряване на движението и състоянието на меките тъкани, мускулите и ставите, достигът на кръв и лимф също се подобрява. Това помага да се намали възпалението, повишава здравето на тъканите и следователно ускорява естествения лечебен процес.

Ние се стремим към по-добра функция, по-добро движение и по-добър живот.